onsdag 19 januari 2011

Qonrads Kåserier- Människo träning

Igår bestämde jag mig för att det var dags att träna reaktion hos min människa så när min människa hämtade mig i hagen spelade jag rollen som en seg trött ardenner...varpå hon (dom är ganska korkade) sa -jag behöver ingen kedja över nosen idag. Vad skönt!

När vi går in till stallet så i samma halvsekund som hon sträcker sig efter stalldörren far jag helt sonika rätt upp i luften samtidigt som jag skruvar mig och landar med huvudet åt andra hållen. Matte som har samma reaktionstid som en möglig gurka hinner inte reagera alls då får jag lov att träna henne ytterligare och förstärka hjälperna som det så fint heter. Kastar mig i väg i galopp hon hänger i grimskaftet ett litet tag som ett spinnande gäddrag efter en vilt skenande kavallerihäst (måste träna mattes nypor så hon hänger med lite längre). För att bevisa för henne vilken fantastisk hoppare jag är så kastar jag mig ner för stenmuren (typ 120- 130 cm hög) för att sedan hoppa över Sigges människas bil. Nån gång måste hon väll fatta att jag vill hoppa mer och högre.

Jag tycker att matte har haft lite dålig kondis så efter att jag tagit mig en rejäl repa Rot runt glatt nynnandes på Nationalteaterns textrad " Jag vill känna mig fri fri fri, det är min filosofi fi fi fi". Under tiden har matte stressat upp sig rejält och därmed höjt pulsen så parkerar jag mig på en linda full med snö, lägger alltså även in styrketräning för mattes små pygmében.

Dagens träningspass innefattade alltså reaktion, kondition och styrka och vart enligt mig mycket lyckad 5 av 5 toast. Att matte muttrade om att jag digimon utvecklats till den värsta sortens Gangstaaaah är inget jag tar notis om... Hoppas ni fått lite nya tips och idéer om människoträning
Nä nu ska jag återgå till att mumsa päron och lägga upp mattes fortsatta träningsprogram för våren.
//Qonrad

2 kommentarer:

  1. Vilken kuse, stackars Malin, nu fick du ångra att du inte har minishettis. De springer inte snabbare än att det går att springa ikapp dom och ta tag i dess fluff. Dessutom springer de aldrig i djupsnö och hoppar absolut inte! Men du verkar ha fått tag i en mäster hoppare! Jag och Pilen tränar på och matte törs hoppa över en meter nu =)

    SvaraRadera
  2. Gangstah var ordet sa Bull...

    SvaraRadera