söndag 30 januari 2011

Love på bättringsväg!Våran lilla Lovefjant blev riktigt dålig efter kastrationen. Det skulle blöda mycket efteråt men Nea tyckte att det blödde lite för mycket så efter att Vetrinär Bertil varit och tittat så blev det ilfart till ATG kliniken i Romme, Borlänge. Där konstaterades att han tappat lite för mycket blod för att det skulle vara bra och han skulle stanna över natten för observation. Där finns ingen nattjour så Nea och Eva fick i äkta Broknäsflickorna-anda själva stå för observerandet och så vackert sova över på klinikens mycket knöliga bäddsoffa. På fredagen fick han OK att åka hem så med kanyl fastsydd i halsen har han landat på Gatugardn igen med 2 trötta Broknäsflickor i släptåg, till Dumle och Qonrads stora lycka.

Det vi har lärt oss av detta är, Åk till klinik och kastrera! Där söver dom och syr ihop dem i tre lager. 2-3 dagars boxvila sen är dom helt ok! Enda fördelen med att kastrera hemma är att det är billigare. Nackdelarna är många bl.a infektionsrisk, de syr inte utan bara slajsar upp, det ser ut som motorsågsmassakern i stallet, man får själv jaga rätt på kulorna, man måste högtryckstvätta Stor-Lars hästtransport innan man lämnar tillbaka den m.m.

Tänk om vad mycket lättare det hade varit om man vetat om allt detta innan så stackars Love sluppit allt lidande...En annan herre som oxå råkat illa ut är Heffe idag kom han in från hagen med en rejäl fläskläpp eller "fläskmule"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar